Ska du resa till Thailand nu i vår och planerar att ta med dig din ecigg? Gör för gudsskull inte det! Ecigg är nämligen olagliga i Thailand och om du tar med dig en så kan du åka dit ordentligt – turister som ertappas med ecigg kan dömas till hela 10 års fängelse.

Att sluta röka med ecigg är det många som väljer att göra just för att de påminner om de traditionella cigaretterna, men om du planerar att åka utomland kan det vara bra att kolla så det verkligen är okej att ta med sig sin ecigg in i landet. Åker du till Thailand exempelvis så kan du dömas till fängelse om den är med dig i bagaget för där är e-cigaretter nämligen olagliga.

Ecigg olagligt sedan 2014

Det är olagligt med ecigg i Thailand sedan år 2014 och lagen har sedan dess vidgats ytterligare till att även inkludera export, innehav och försäljning av e-cigaretter och dess tillbehör. Något som Aftonbladet nu skriver om är hur brittiska UD nu varnar sina medborgare att ta med sig sina ecigg om de ska resa hit då man sett hur just brittiska turister anhållits för att de befunnit sig i Thailand och rökt dessa alternativa cigaretter. Och bara innehav av ecigg i Thailand kan innebära dryga bötereller rent av ge fängelse upp till tio år. Om man säljer eller försöker hjälpa någon som säljer ecigg, till exempel hjälper till med reklam så kan man också få böter eller hamna i fängelse i upp till fem år. Så man kan helt klart säga att Thailand inte är lite vänligt inställda till detta sluta röka alternativ som övriga världen är än så länge!