Ett gammalt ordstäv lyder “Var försiktig med vad du önskar dig” och det har knappast gällt mer än under 2020. Där du i åratal gått och avundats folk som kan arbeta hemma eller önskat mer tid med familjen upptäcker du nu att det kanske inte riktigt är så grönt på andra sidan. Men att arbeta hemifrån innebär inte bara hinder men också fördelar och därför är det viktigt att fokusera på det positiva.

Här kan du läsa några tips om hur du kan skapa en bättre arbetsplats i hemmet och förbättra videomöten. Oavsett vilket jobb du har finns det mycket som kan förbättra situationen, inte minst vad gäller inredningen. Att ha ett bra förråd av kontorsmaterial från https://www.kontorsgiganten.se/fiberspets-kalligrafipennor-fiberspetspennor-c-3290000_3293000_3293014.html är ett av de första stegen då saker som pennor, papper och pärmar är essentiella för ditt arbete.

Gör mötet effektivare

Tack vare vetenskapen finns det idag flera tekniska lösningar som tillåter möten på distans. Genom appar som zoom och hangouts kan du och dina medarbetare konferera med varandra, visa vad ni gjort eller komma med förslag i både ord och bild. Teknologin är dock inte perfekt och det är inte ovanligt att zoom plötsligt hänger sig eller att folk kastas ut från videomötet. Många glömmer också att de syns hela tiden och det händer att chefen blir påkommen med att peta sig i näsan eller en kollega plötsligt börjar gräla på sin man för att han inte gått ut med soporna. Vem har inte sett roliga bloopers under intervjuer där småbarnen plötsligt dyker upp bakom den seriösa affärsmannen?

Några tips på att klara det digitala mötet bättre är att vara placerad rakt framför kameran, ha ett bra ljus i ögonhöjd och att satsa på ett kvalitativt par hörlurar. Videomöten kan bli hackade så skaffa också gärna ett bra säkerhetsskydd till dem.

Inred snyggt och praktisk

Studier har visat att det är lättare att koncentrera sig i rena och enkla arbetsmiljöer och därför är det viktigt att städa proffsigt och att ha bra förrådsutrymmen tillgängliga. Satsa därför på att ha byrålådor, hyllor och skåp där du kan förvara smått och stort och rengör lite varje dag för att undvika att bygga upp berg av damm och prylar. Inred i färger som du själv tycker om men undvik helst extrema mönster och satsa istället på sådant som inte distraherar.